Gamingstolar- en köpguide

Gamingstolar – en köpguide

Våra inlägg kan innehålla annons & affiliatelänkar. Läs mer längst ner på sidan

Gamingstolar- en köpguide

Letar du efter en gamingstol? Grattis då har du hamnat rätt. Jag blir rätt less på att känna träsmak efter att suttit på en billig gamingstol från Elgiganten eller en billig kontorsstol från Jysk eller IKEA.

Absolut inget fel med IKEA, jag älskar IKEA men gamingstolar är de inga experter på….än. De ska ju lansera en kollektion tillsammans med ASUS ROG, jag längtar verkligen att se vad de kommer ta fram.

Jag är en ganska kort person så mitt största problem med stolar är att skrivbordet och stolen sällan lirar tillsammans ergonomiskt.

Men oroa dig inte, den här guiden kommer vara till för dig som är lång, kort, stor eller liten. Det finns gamingstolar som passar alla.

Så vad är viktigt när du letar gamingstol?

Ett ord: Ländryggsstöd. Om du inte vill se ut som en gammal japansk tant när du är 35+ så behöver du ländryggsstöd för att bibehålla ideal hållning. Det ska antingen vara inbyggt i själva stolen eller kuddar, de funkar lika bra.

Sen är justerbara armstöd, klädsel och allmän stil såklart viktiga också. Beroende på din kroppsform och längd passar olika stolsmodeller olika personer. Det finns olika bredd, djup på sätet höjd och vikt.

Vissa stolar hävdar att du ska kunna sitta korslagda ben, men det beror på din storlek och längden på dina ben.När du suttit och hårdkört Apex Legends i 12h är hållningen förmodligen det sista du tänker på.

Ta och skaffa en vettig gamingstol till ditt gamingbord så din rygg inte går sönder. Komplettera gärna med ett fotstöd, jag skulle inte kunna leva utan min.

Tyg på gamingstolen

De vanligaste tygerna på dagens gamingstolar är PVC-läder eller PU-tyg. Enkelt att rengöra och andas bättre än t ex läder.

Läder däremot kommer hålla för dig, dina barn och barnbarn om du tar hand om det på rätt sätt och bara bli bättre med åren.

PVC och PU har jag varit med om på flera stolar smular sönder, och man hittar bitar av stol över hela huset.  

Sen finns tyg som är på de flesta vanliga kontorsstolar. Fördel med tygstolar är att de andas mycket bättre än läderimitationerna men nackdelen är att de är svårare att rengöra om du spiller ut en cola.

Jag är en frusen individ men är du som min sambo som kan gå med t-shirt och shorts året runt vill du ha en gamingstol med mesh.

Stil

Visst ergonomi är viktigt, men den måste ju passa med din gamingdator och resten av din gamingrigg. Har man ett fett mekaniskt tangentbord med inbyggd RGB är det inte dum att ha RGB i gamingstolen också, som t ex den här. Det finns gamingstolar för alla smaker,från en svinlyxig läderstol i HERO-serien, en stol från Arozzi för en trekkie eller en extremt stilren från Svive. Eller varför ska din gamingrigg inte poppa med färger, kolla in den här oranga t ex.

Spelstolar i olika storlekar

Det finns många gamingstolar för medelsvensson, men alla ser inte ut som medelsvensson och det har tillverkarna fattat tack och lov.

Små gamingstolar

För mig som aldrig har problem att sitta på en buss eller flyg för mina knän slår aldrig i sätet framför behöver en gamingstol som är anpassad för mig med mindre kroppstyp. Den här gamingstolen passar perfekt, det är dessutom den skönaste gamingstolen jag provat iallafall

Några andra med små kroppshyddor är ju barn och det finns stolar till dom oxå, min son sitter på den här varianten som är en gamingstol för barn och han tycker den är bekväm och snygg. Och för dig som är förälder som läser så är den ergonomiskt designad för att stödja barns hållning och har samma funktioner som en gamingstol till en vuxen människa. Man kan tro att det är en föräldrar som kommit på designen på den här stolen för den är superlätt att torka av med en trasa (tack och lov).

Stor och hög gamingstol

Om du är en gamer som är stor och lång känner du förmodligen irritationen med att ha en kontorsstol som är obekvämt liten. 

Gamingstolstillverkare känner till det här och har designat gamingstolar som ger dig den komfort du förtjänar. Arozzi Verona XL har 4 cm extra bredd på sitsen, klarar upp till 160 pannor och mjuk mjuk dyna som kommer låta din stjärthalvor sjunga av glädje.

Annars gillar jag den här varianten från Svive, inte prövat själv men betygen är höga, och lyder i princip ”Köp Köp Köp Tveka inte”, sen är gamingstolen diskret svart. Stort plus att det går att köra en powernapp när du blir trött på ögat när den kan vinklas hela 180°.

Komfort till varje pris

Spelindustrin blomstrar just nu och det kan vi gamers vara överlyckliga till, gamingstolar, gamingglasögon, mekaniska tangentbord osv har alla breda prisklassser från riktig budget till premiumkvalitet. Så det finns verkligen något för alla.