ASUS gör samabete med IKEA

IKEA och ASUS ROG gör ett samarbete för att ta fram gamingmöbler

Det finns många gamers i världen, (2,5 biljoner) vilket är ett smart drag av världens största möbeljätte att utnyttja, och med hjälp av ASUS som har bra koll på vad gamers vill ha. Tillsammans ska de fram schyssta möbler och tillbehör som är speciellt utformade för gamers.

Enligt IKEA ska de satsa på mångfald då bilden av spel ofta är stereotypiska eller negativa, att spel är asocialt och flest män håller på med. Det är något som inte stämmer enligt siffror, faktum är att spel kan förbättra den mentala hälsan och välbefinnandet och det är inte bara män som håller på med.

Du utvecklar färdigheter inom problemlösning, lagarbete och kommunikation. Och nu när världsläget ser ut som det gör med många i isolering är spel viktigare än någonsin. Spel ger ett nytt sätt att hålla kontakten och känna sig ansluten på distans. 

Serien av produkter kommer att bestå av möbler och tillbehör som gamers vill ha och som smälter in med resten av ditt hem.

Vi ser fram emot vad de kommer ta fram. Sortimentet kommer att se dagens ljus först i Kina våren 2020 därefter under hösten 2020 kommer resten av världen kunna ta del av deras produkter.

Läs pressmeddelandet här