Bästa skrivbordet för gaming

Bästa skrivbordet för gamingVilket är det bästa skrivbordet för gaming?

Den frågan ställde jag mig när jag började titta på mitt eget skrivbord. Så jag gjorde en liten efterforskning och gjorde en handplockad lista för att hitta det bästa skrivbordet för just dig.

Du behöver ett skrivbord som har plats för ditt speltangentbord och en bra musmatta så att du enkelt kan flytta musen obehindrat. Och naturligtvis ska dina skärmar få plats utan att vara i vägen för andra saker.

Att uppnå korrekt ergonomi är lika viktigt. Om du har ett för högt eller för lågt skrivbord kan du lägga onödig belastning på dina leder och muskler, som gör att du får ont. Så det är värt för dig att få ett skrivbord med en spelares behov i åtanke. 

Många bord inkluderar extra funktioner som kabeldragning, USB-portar och RGB-belysning. Det finns även alternativ som låter dig bygga din dator direkt inuti skrivbordet.

Saker att tänka på för att välja rätt skrivbord:

 • Pris
 • Storlek
 • Typ av bord
 • Form
 • Lagring och organisation
 • Design
 • Användbarhet och montering
 • Bonusfunktioner

Vill du komma direkt till ett prisvärt skrivbord för gaming?
Då är ditt bästa val Arozzi Arena Gaming Desk .

Pris

Först och främst, bestäm noga hur mycket du är villig att spendera på ett skrivbord för gaming. Liksom all annan spelutrustning finns skrivbord inom flera prisklasser. De kan börja strax under 1000 kr och kan gå så högt som 20 000 kr. Det finns många alternativ att välja mellan i det spannet.

Enligt min mening, har du spenderat  tiotusentals kronor på  spelutrustning som bildskärm och CPU,  är det rimligt om du väljer att spendera några tusen kronor på ett skrivbord också.

När allt kommer omkring är det här du kommer att ha alla datordelar och spendera det mesta av din tid.

Dessutom är bättre och dyrare skrivbord mångsidiga. Därför kommer du inte vara bunden att bara spela på det. Du behöver inte spendera för mycket. De flesta av de bäst rankade spelborden kommer att ligga någonstans mellan 3 – 5 000 kr och hålla rätt länge.

Storlek

En annan viktig aspekt är skrivbordets storlek.

På samma sätt som spelstolar och skärmar finns spelbord i olika storlekar. Du måste ta hänsyn till den spelutrustning du har och storleken på rummet där du vill placera spelstationen.

Bredden och längden är avgörande när du jämför den med storleken på rummet. Man glömmer ofta att ta höjden på skrivbordet under övervägande, även om det gör en betydande skillnad. Du behöver tillräckligt med benutrymme för att sitta bekvämt och placera din utrustning också. Om det är alltför trångt kommer du att vara obekväm hela tiden.

Vissa skrivbord har också motoriserade ramar för att justera höjden på önskad nivå. Dessa är lite dyrare men är definitivt bekvämare.

Flera skärmar

Något du behöver ta hänsyn till när du väljer skrivbordsstorlek är hur många skärmar du tänkt att ha på ditt skrivbord. Om du vill ha extra utrymme och samtidigt ha plats för skärmen/arna kan en bra grej vara att skaffa en skrivbordshylla eller monitorstativ. Det finns monitorstativ som klarar 3 skärmar med storlek på 13 – 27 tum.

Undvik skrivbord med hjul om du har mer än en skärm då de skrivborden har svårare att klara av vikten.

För att göra det enkelt har jag sammanställt en tabell nedan för att enkelt välja storlek på skrivbordet. Då har jag tagit hänsyn till att du har skärm, datormus, gamingtangentbord, musmatta utan att det känns trångt. 

Antal skärmar/monitorer Storlek på skärm Föreslagen minsta storlek på skrivbord
1 22 – 24″ Bredd: 120 cm
2 22 – 24″ Bredd: 120 cm
2 32″ -> Bredd: 160 cm
3 22 -27″ Bredd: 160 cm

Typ av bord

Standardbord: Det här är de skrivbord som du hittar oftast. De är billiga, multifunktionella skrivbord som människor i allmänhet köper. De har ofta olika specifikationer, till exempel LED-belysning eller extra förvaringsalternativ. Sammantaget är de perfekta för nybörjare och kostar inte mycket.

Sitt / stå -skrivbord: Som själva namnet antyder är sitt / ståbord de skrivbord som du kan justera efter din position. Det betyder att du kan öka eller minska skrivbordets höjd så att du kan använda den när du står eller sitter.

L-formade skrivbord: Detta är ganska mycket självförklarande. L-formade skrivbord är skrivborden i form av bokstaven L. Dessa är perfekta om du vill ställa in spelstationen i hörnet av ett rum, vilket ger dig mer utrymme på och runt skrivbordet.

U-formade skrivbord: Dessa skrivbord är i form av bokstaven U. De är perfekta om du vill ha ett speluppsättning med flera skärmar eftersom de ger dig mycket utrymme på skrivbordet. Men kom ihåg att även om de är perfekta för en större spelstation, tar dessa skrivbord också mycket utrymme i rummet.

Form

Nu när vi vet varför storleken är viktig, låt oss se varför vi också måste tänka på formen.

Som det nämnts tidigare finns det fyra huvudtyper av skrivbord. Du kan skaffa dig en standard, ett sitt / stå, ett L-format eller ett U-format skrivbord. Alla dessa har sitt syfte, men en sak som de delar gemensamt är att de alla är bra för spel.

Först och främst måste du se hur mycket utrymme du har för ett spelbord:

 • L-formade skrivbord tar minst utrymme för mest skrivbordsyta. Du kan enkelt placera dem i hörnet av rummet.
 • Standardskrivbordet tar också mycket mindre utrymme men har också en mindre skrivbordsyta.
 • Sitt / stå-skrivborden tar nästan samma område som en vanlig arbetsstation, men höjden är justerbar..
 • Slutligen är det U-formade skrivbordet det största av dem alla och kräver mycket utrymme. Det ger dig också mest yta men behöver en större plats att stå på.

 

Lagring och organisation

Förvaring på skrivbordet är också viktigt om man tittar på det ur ett långsiktigt perspektiv. Med tiden köper du nya saker och gör tillägg till spelstationen. Med all den extra utrustningen behöver du mer utrymme.

Därför måste du överväga hur mycket lagringsutrymme som finns på skrivbordet som du ser fram emot att köpa.

Dessutom gillar ingen ett skrivbord fullt av trassliga kablar och sladdar. Du måste se hur ditt skrivbord tillåter dig att organisera alla prylar, utan att det ser ut som en röra. Spelbord levereras ofta med inbyggda genomföringar och kabelhanteringsfack eller rack under. Dessa hjälper dig att hålla ytan snygg och städad.

Design

Även om det inte är så livsnödvändigt, är det fortfarande en av de få faktorer som spelare överväger innan något annat.

Det finns flera olika typer av skrivbord du kan skaffa. Allt handlar om vad du tycker är snyggt. Vissa kan ha en träfinish, eller andra kan ha en kolfiberfinish. Du bör välja den som kommer passa med resten av din speluppsättning och inredningen i rummet. Ett udda skrivbord ser väldigt oattraktivt ut, särskilt när allt annat matchar.

Dessutom ser det inte bara bra ut utan det gör också spelupplevelsen roligare. Det finns olika ytbehandlingar som du kan välja mellan för skrivbordet, och många har också andra funktioner. Du kan också ha LED-belysning på skrivbordet eller runt musmattan, som kan matcha dem på ditt mekaniska tangentbord eller spelmusen .

Användbarhet och montering

Även om du normalt monterar en skärm bara en gång är det fortfarande viktigt att du ser hur enkelt eller svårt det är att bygga ihop den. Det hjälper också i framtiden om du väljer att byta plats. Ju enklare och bekvämare det är, desto mindre ansträngning behöver du för att montera den.

Dessutom används skrivbord under en längre tid. Du behöver ett bekvämt skrivbord eftersom det påverkar din spelupplevelse. Det hjälper också till att upprätthålla god hållning, vilket är viktigt för din hälsa. Det kan också hjälpa till att förhindra trötthet eller nerver som kommer i kläm.

Bonusfunktioner

Håll alltid ett öga på företag som erbjuder exklusiva funktioner. Det finns otaliga av dem och kan ha stor inverkan på din totala upplevelse. Tänk också på garantier och returpolicyer för skrivbordet du väljer att köpa, eftersom saker ibland inte är som de ser ut på bilden.

Frågor

Är ett skrivbord för gaming nödvändigt?

Även om det inte är avgörande, men de är väl värda investeringen. De lägger till mer komfortnivå och hjälper dig att hålla en bra hållning. De hjälper också till att hålla allt snyggt och organiserat, vilket hjälper dig att bli mer produktiv.

Vilken höjd ska ett skrivbord ha?

Den idealiska höjden beror på användaren. Men skrivbord som är 71 till 76 cm höga är perfekta för de flesta användare. Det är standardhöjden. Oavsett om du är lång, kort, eller ett barn är lämplig höjd när underarmarna kan vila på bordet utan att axlarna samtidigt är uppdragna, det gäller för både sittande och stående.

Tips!  Du kan alltid skaffa ett skrivbord med justerbar höjd!

Vilken är det bästa materialet på skrivbordet?

Trots att det finns i olika material är det mest eleganta och användarvänliga träet. Dessa skrivbord är lätta att rengöra och håller längre jämfört med andra.