Bästa mekaniska tangentbordet 2022

Vilka är de bästa mekaniska tangentborden på marknaden år 2021? Den frågan var jag nyfiken på så jag gjorde lite efterforskningar och sammanställde resultatet nedan. 

När du har ett av de bästa speltangentborden i din setup garanteras du en förbättrad spelprestanda och upplevelse. Mekaniska tangentbord är mer hållbara, tillförlitliga och exakta.

De bästa speltangentborden är därför mer än bara en ursäkt för att visa upp lite snygg RGB-belysning. Även om de kanske inte förvandlar dig till en elitspelare över natten, kommer de definitivt att göra varje spelsession desto roligare och mer uppslukande. Visst, de flesta tangentbord är tillräckligt bra för att få jobbet gjort, men oavsett om det beror på prestanda, extra funktioner eller layout, är skillnaden fortfarande natt och dag.

Klicka på länkarna nedan för att hoppa direkt in i den kategori du är mest intresserad av. Vi har valt bästa mekaniska tangentbord generellt, trådlösa och det mest prisvärda så ta en titt.

Saker att tänka på vid val av tangentbord

 • Pris
 • Layout
 • Typ av brytare/switchar
 • Färdigbyggt tangentbord eller inte
 • Extra funktioner
 • Kompabilitet
 • Trådbundet eller Trådlöst


Bästa mekaniska


Bästa Trådlösa


Mest Prisvärda

Varför så bråttom?
Har du en stund över så passa på att läsa vad som är bra att tänka på inför ditt köp här.

Vilket mekaniskt tangentbord ska man köpa

Bästa mekaniska tangentbordet för gaming

Swipe the table!

Nr 1 SteelSeries Apex Pro
Nr 2
Razer Huntsman Elite
Nr 3 Roccat Vulcan 100 Aimo

Nr 1 SteelSeries Apex Pro

Apex Pro är det största språnget inom mekaniska tangentbord sedan uppfinningen av den mekaniska omkopplaren för över 35 år sedan. Varje tangent kan justeras för att möta din önskade känslighetsnivå, oavsett om det är för spel, arbete eller något annat.

Från världens snabbaste fjäderbelysning till djupa och avsiktliga tangenttryckningar, Apex Pro anpassar sig inte bara till varje spel utan anpassar sig sömlöst efter dig.

Smart OLED-Display, ett integrerat kommandocenter visar användbar information för att justera inställningar, ändra profiler och se uppdateringar direkt. Slipp avbryta det du gör och låt istället tangentbordet visa dig de viktiga detaljerna från musik, spel eller Discord.

Med en aluminimram av flygplansklass och avtagbart magnetisk handledsstöd kan du lita på att apex pro klarar alla dina gaming sessioner. 

Sluta jiddra börja gibba med apex pro, du kommer inte att ångra dig.

Specifikationer

 • Först av sitt slag med justerbara mekaniska brytare för anpassningsbar känslighet per knapp
 • 8x snabbare svar, 5x snabbare manövrering och 2x hållbarhet
 • OLED Smart Display levererar information direkt från spel och appar
 • Serie 5000 aluminiumram av flygplansklass
 • Avtagbart mjukt magnetiskt handledsstöd
 • 100% anti-ghosting
 • OmniPoint brytare


Läs mer och köp här

2 Razer Huntsman Elite

Det bäst säljande tangentbordet i USA, och vi förstår varför. Möt Razer Huntsman Elite: produkten av år av forskning och innovation. Genom att omdefiniera gränserna för precision och hastighet, kommer du att uppleva prestanda som bara kan beskrivas som före sin tid. Nästa steg i tangentbordets utveckling är här.

Med optisk manövrering som ger mindre fysisk kontakt får du hållbarhet på upp till 100 miljoner tangenttryckningar – dubbelt så mycket som branschledande standard.

Tangentbordskontrollen levererar full funktionalitet med en multifunktions digital urtavla med tre taktila medieknappar som ger dig direkt tillgång till allt från ljusstyrka till volym på några sekunder. Allt programmerbart och anpassningsbart via Synapse 3 – så att du kan ställa in dina önskade konfigurationer som du vill ha dem.

Razer Chroma™ belysning med 38 anpassningszoner får du exakt den belysning du vill på tangentbordet.

Återbind knappar, tilldela makron, och spara automatiskt alla dina profilkonfigurationer med molnlagring. Och om du inte har tillgång till internet, kan du helt enkelt spara upp till 5 profiler via inbyggd hybridlagring.

Specifikationer

 • Razer Chroma™ Belysning med 38  anpassningszoner
 • Inbyggt hybridminne och molnlagring
 • Ergonomisk magnetisk handledsstöd
 • Upp till 5 profiler
 • Hållbarhet upp till 100 miljoner tangenttryckningar
 • Razer Opto – Brytare


Läs mer och köp här

3 Roccat Vulcan 100 Aimo

Det mekaniska speltangentbordet ROCCAT Vulcan representerar en kraftfull kombination av teknisk innovation, robusthet och belysning. Det är ett ROCCAT-tangentbordet med egenutvecklade Titanbrytare.

Brytarna, som designats från grunden, tillverkades för gamers som kräver snabba och precisa tangenttryck som samtidigt är taktila. En härdad metallplatta stärker Vulcan och skyddar den från stötar och tapp, medan tangenterna är optimerade för att tåla damm.

Den kraftfulla belysningsmotorn AIMO kommer till liv med LED-lampor som håller länge och transparenta brytarhöljen som sprider ljuset jämnt. Det levande belysningssystemet är anpassningsbart på tangentnivå i 16,8 miljoner levande färger och ikonisk ROCCAT-blå färg.

Vulcan utvecklades med passion och i enlighet med de berömda principerna bakom tysk design och ingenjörskonst. Det är ett precist spelverktyg som låter dig ana prestandan vid första anblicken och känna den från första tangenttrycket. 

Specifikationer

 • Anpassningsbart belysningssystem med 16,8 miljoner levande färger
 • Avtagbart magnetisk handledsstöd
 • Förstärkt anodiserad topplatta av aluminium
 • Titanbrytare


Läs mer och köp här

Bästa trådlösa mekaniska tangentbordet

Swipe the table!

Nr 1 Logitech G915 Wireless
Nr 2
Logitech G613
Nr 3 Keychron K2

Nr 1 Logitech G915

Ett genombrott inom design och konstruktion, G915 har trådlös, proffsrankad LIGHTSPEED, avancerad LIGHTSYNC RGB och nya högpresterande mekaniska brytare med låg profil. G915 är noggrant tillverkat av förstklassiga material och har en sofistikerad design av enastående skönhet, styrka och prestanda. Möt G915 LIGHTSPEED och spela i nästa dimension.

G915 har proffsrankad, trådlös LIGHTSPEED som ger supersnabb prestanda på 1 ms. Det är samma trådlösa teknik som e-sportproffs över hela världen litar på i tävlingar. G915 är också fullt funktionellt när det är anslutet via USB, så att du kan ladda och spela samtidigt.

G915 är vårt första tangentbord med nya, högpresterande GL-brytare med låg profil som ger hastigheten, noggrannheten och prestandan hos traditionella brytare – på halva höjden. Våra GL-brytare testas noggrant för att uppfylla strikta krav på uthållighet, lyhördhet och noggrannhet. Tillgängliga i tre brytartyper:

G915 erbjuder intelligent LIGHTSYNC RGB-teknik som möjliggör fullständigt anpassningsbar belysning per tangent över ~16,8 M färger. Skapa dina egna animeringar eller välj från ett urval förvalda effekter för den mest uppslukande RGB-upplevelsen. Förena ett tema, förbättra ditt spelande och utöka dina spelinställningar genom tangentbordet.

Inbyggda, lättåtkomliga mediekontroller. Dedikerade reglage justerar snabbt volymen, spela upp/pausa och hoppa över musik eller videor och ljud av direkt.

G915 är hållbart, bekvämt och redo för intensiva spelsessioner och är verkligen nästa generation när det gäller mekaniska tangentbord.

Specifikationer

  • Upp till 96 h batteritid / upp till 135 dagar utan belysning
  • Robust design
  • Nordisk layout på tangenter med ÅÄÖ
  • 100% anti-ghosting
  • Designpris 2020 iF World design guide
  • Tillgängliga i tre olika GL-brytare


Läs mer och köp här

Nr 2 Logitech G613

G613 är nästa generations trådlösa tangentbord designat för spelare som kräver både den höga prestandan hos mekaniska brytare och friheten i trådlöst spelande.

Med genomgående teknik och design utvecklade Logitech G en robust trådlös lösning för att lösa de fundamentala problemen med latens, stabilitet och anslutningsmöjligheter. Slutresultatet är LIGHTSPEED, en trådlös lösning i proffsklass som åstadkommer en sladdliknande prestanda.

Mekaniska Romer-G-brytare ger exakt mekanisk prestanda med otrolig känsla och hållbarhet med en livslängd på 70 miljoner klickningar. Romer-G-brytare är valet för e-sportproffs, och den korta slaglängden på 1,5 mm är 25 % snabbare 11,5 mm vs 2,0 avstånd till aktiveringspunkten på mekaniska standardbrytare. tangenttryckningar än konkurrerande mekaniska standardbrytare. Romer-G är en perfekt kombination av snabbhet, precision och tyst drift samtidigt som den bibehåller en märkbar taktil aktiveringskänsla.

6 dedikerade G-knappar som kan programmeras med anpassade snabbkommandon och kommandon i appar. Utför komplexa handlingar enkelt och snabbt med en knapptryckning. G-knappar kan tilldelas per spel eller app-profil för anpassningsmöjligheter och bekvämlighet. Använd Logitech G HUB för att enkelt ställa in och hantera profiler, kommandon med mera.

Anslut trådlöst till LIGHTSPEED för supersnabb rapporteringsfrekvens på 1 ms eller växla till en annan enhet med en knapptryckning med Bluetooth®. Växla mellan hög prestanda med trådlös LIGHTSPEED via USB-mottagare och Bluetooth – snabbt och enkelt.

Specifikationer

 • upp till 18 månaders batteritid
 • latens på 1 ms
 • 6 st makrotangenter
 • Mekaniska romer-g-brytare


Läs mer och köp här

Nr 3 Keychron K2

Keychron K2 är den bästa kombinationen av fullstora och tenkeyless tangentbord

Det är ett supertaktilt trådlöst eller trådbundet tangentbord som ger dig alla tangenter och funktioner du behöver medan du håller det kompakt, med det största batteriet som ses i ett mekaniskt tangentbord.

Keychron  K2 Trådlöst mekaniskt tangentbord har inkluderat tangentknappar för både Windows- och Mac-operativsystem.

K2 kan användas med Bluetooth 5.1 eller med en kabel. Anslut med din telefon, laptop eller iPad. Anslut tangentbordet trådlöst med upp till 3 enheter samtidigt och växla mellan skärmarna via fn + 1/2/3 (inte f1). 

K2 är utformad för att passa din stil på knapptryckningar. Oavsett vad du gillar, linjär, klickig eller lite däremellan, har vi täckt dig med tre alternativ för Gateron-brytare (blå, brun, röd). Med en livslängd på 50 miljoner tangenttryckningar vill vi se till att du får samma feedback för varje tangenttryckning. 

Levereras med tre specifika tangentbordsuppsättningar för att passa Mac eller Windows.

Specifikationer

 • Går att köra trådlöst med bluetooth eller trådat
 • Tre alternativ på brytare
 • Livslängd på upp till 50 miljoner tangenttryckningar
 • Knappar med oljebeständig och reptålig beläggning
 • Kompatibel med alla operativsystem från Mac till Android till Windows
 • Upp till 240 timmars batteritid
 • 4000mAh stort batteri

Mest prisvärda mekaniska tangentbordet

Swipe the table!

Nr 1 DELTACO GAM-075B
Nr 2
Xtrfy K4 RGB TKL
Nr 3 Corsair Gaming K63

NR 1 DELTACO GAM-075B

DELTACOs tangentbord är ett prisvärt gamingtangentbord till en liten peng. 

DELTACO GAMING presenterar sitt minsta mekaniska tangentbord i sitt sortimentet. Detta tangentbord kommer med röda RGB-brytare, nordisk ISO layout men med en 60% design d.v.s endast 62 st tangenter. Mellanslags tangenten använder sig inte av en bygel utan trycks ner helt rakt oavsett om du trycker i mitten eller på sidan av tangenten.

Tangentbordet har totalt 19 st lyslägen. Dom flesta lägenas färg kan ändras med (FN + .). Du kan också ändra hastighet  eller ljusintensitet för dom olika lägena. När en hastighets- eller intensitetsläge nått lägsta/högsta läge svarar tangentbordet genom att blinka med Caps Lock och Windows tangenten.

Perfekt tangentbord att ta med på LAN eller när du vill maximera skrivbordsytan

Specifikationer

 • Nordiska layout på tangenter med ÅÄÖ
 • Röda RGB-brytare
 • Livslängd på 50 miljoner tangenttryckningar
 • N-Key Rollover


Läs mer och köp här

Nr 2 Xtrfy K4 RGB TKL

Med K4 får du allt du behöver för att höja dig till nästa nivå. Prestanda på högsta nivå och prisvärd.

Godkänd av elitspelare, Xtrfy’s pro-grade tangentbord är utrustade med röda mekaniska brytare. Lättare beröring, snabbare manövrering och en livstid på 70 miljoner tangenttryckningar.

Full N-tangentöverföring betyder noll missade tangenttryckningar – oavsett hur många du trycker på samtidigt.

Många bakgrundsbelysning och typeffekter. K4 har en effektfull RGB-belysning med förhöjda DIP-lysdioder för skarp belysning av varje tangent.

Byt inställningar och LED-lägen direkt och säga adjö till besvärlig programvara. Alla justeringar görs direkt på tangentbordet. K4 är byggd för att ge långvarig prestanda på högsta nivå. Med en metallkonstruktion, förstärkt PCB och hölje tillsammans med mycket hållbara brytare lämnar du inget åt slumpen.

Specifikationer

 • Anpassningsbar RGB-belysning
 • Full N-key rollover
 • Tenkeyless design
 • Nordisk layout på tangenter med ÅÄÖ
 • Livsstid på 70 miljoner tangenttryckningar
 • Kailh Röda RGB brytare
 • 100% anti-ghosting


Läs mer och köp här

Nr 3 CORSAIR K63

Söker du ett kompakt, snyggt och väldigt anpassningsbart tangentbord som dessutom är prisvärt? Då har du kommit rätt!

Kompakt design som passar perfekt när du har ont om plats på skrivbordet och smidig att ta med på resor eller LAN-partyt. CORSAIR K63 har en tenkeyless design och CHERRY MX Red mekaniska brytare för ultimat prestanda. Röd bakgrundsbelysning under varje tangent för dynamiska ljuseffekter.

Oavsett hur snabba dina handlingar i spelet är, registrerar dina tangenttryckningar alltid som du tänkt dig med 100% anti-ghosting med full key rollover.

Helt programmerbar tangentbord med iCUE för att tilldela makron till valfri tangent och skapa dynamiska ljuseffekter

K63s Windows Key Lock-läge eliminerar distraktion genom att inaktivera Windows-tangenten medan du är i aktion och dedikerad volym och multimedia kontroller kan du vara säker på att du aldrig behöver avbryta ditt spel när ljudet behöver justeras.

Specifikationer

 • Kompakt design
 • Cherry MX brytare
 • Windows key lock-läge
 • Nordisk layout på tangenter med ÅÄÖ
 • Tenkeyless design


Läs mer och köp här