Bästa USB-fläkten – den ultimata guiden


Våra inlägg kan innehålla annons & affiliatelänkar. Läs mer längst ner på sidan

Bästa USB-fläkten

Känslan när man halvt smälter bort i värmen i sin gamingstol och hela ens hud fastnar och till slut är man som ett kokt ägg som bara vill krypa ner i ett isbad.

Frukta ej, det finns lite lindring att få i form av en fläkt. Det finns massa olika fläktar att välja mellan och även om det finns sjukt billiga varianter på Biltema, Clas Ohlson och Jula så är de inte de enda på marknaden precis.

Den senaste jag skaffade på Biltema gick praktisk taget upp i rök. Den fick slängas ut på gräsmattan, och vi kunde köra en brandövning.

Jag behöver nog inte gå igenom vad en fläkt gör, du är varm och behöver kylas. En riktigt bra fläkt ska vara tyst och effektiv. Här kommer mina favoriter och vad du ska tänka på när du köper en.

Tänk på det här när du köper en USB-fläkt

Några grejer som är bra att tänka på när du ska köpa en USB-fläkt:

 • Hastighetsinställning: Det är riktigt skönt om du både kan använda fläkten när det är dödsvarmt och du står och väntar på bussen, när du sitter vid ditt gamingbord eller när du ligger i sängen och håller på att smälta bort. Det får gärna vara flera olika hastigheter att välja på
 • Oscillation – fancy ord för att beskriva att fläkten kan svänga från sida till sida. Inte sådär superviktigt på en liten fläkt men skaffar du dig nåt större så kyler den rummet snabbare.
 • Strömalternativ – Det finns både batteridrivna USB-fläktar och modeller som du som det låter, kör via USB. Ett superbra komplement att köpa är en powerbank om du inte skaffar dig en batteridriven USB-fläkt.

 

Tyst usb fläkt

Mitt gamingbord står inte precis i det kallaste rummet i huset. Så sommaren har väl varit sådär.

Jag har tack och lov en gamingstol som är i meshtyg men det hjälper ändå inte när det är som varmast.

Då är den här USB-fläkten min räddning. Den är så pass tyst att det inte hörs när man pratar med polarna på discord men klarar ändå att kyla rejält med sina  3 olika lägen.

Jag brukar ha en stående på skrivbordet och en annan vid sängen.

Fläkten är ultratyst och drömmen om man stör sig på fläktljud om du ska ha den stående bredvid sängen.

Jag gillar den här fläkten extremt mycket på grund av 

 • Tyst på 20-30 dB
 • Kraftfull med 5 st blad och borstlös motor


Läs mer och köp här

Mobil usb fläkt

Bästa usb fläkten här helt klart den här sköningen. 

Vet faktiskt inte om en USB-fläkt kan vara mer bärbar än den här.

Du kan lätt få ner den i din bakficka eller plånbok, den är mindre än 10 cm i diameter.

Ett hett tips är att skaffa en powerbank och ansluta fläkten separat. Det har varit räddningen X antal gånger när jag suttit svettig som en gris på bussen på sommaren när AC är kaputt.

Den maxar upp i 1700 varv/min så en otroligt bra hastighet för en såpass liten fläkt. 

Jag gillar den här fläkten extremt mycket på grund av 

 • Att den är flexibel och justerbar hals
 • Väldigt liten men kraftfull
 • Tyst


Läs mer och köp här

Snyggaste USB-fläkten

Min första kille hade en volvo 740 turbo och jävlar vad det skulle tjatas om den där turbon. Dumpad blev han men turbo gillar jag tydligen, så jag köpte den här fläkten istället.  Dubbla turboblad och dubbelmotor så ger den rejält med luftflöde. Jag gillar verkligen att byta mellan de 3 olika lägena på fläkten genom touch på stödet. Den funkar asbra att ha på skrivbordet men förvänta dig inte att den kommer kyla hela rummet. 

Jag gillar den här fläkten extremt mycket på grund av 

 • Den har rejält med luftflöde
 • Snygg
 • Decibel på 30 – 40 dB


Läs mer och köp här

USB-fläkt med klocka

Söker du en USB-fläkt med klocka, look no further. Jag tycker den här är sjukt cool när startar upp och plötsligt ser man tiden i luften.

Den är dessutom liten som bara den så vill du imponera lite lätt så smacka upp den från fickan när någon frågar vad klockan är, ta god tid på och sätt in den i din powerbank medan de står där som fån.

När du visat vad klockan är i luften kan du vinkla tillbaka den mot dig och njuta av en sval bris som låter dina ögonfransar fladdra lätt.

Som en bonus är det en bra fläkt till bilen och jag har använt den här fläkten massor i våran bil utan AC.

Jag gillar den här fläkten extremt mycket på grund av 

 • Rätt coolt att tiden visar i luften
 • Sjukt liten 
 • Böjbar


Läs mer och köp här