bästa youtubekanalerna för barn

Bästa YouTube-kanalerna för barn

Bästa YouTube-kanalerna för barn

Min son älskar att spela Roblox och Minecraft, det är inget snack om saken.

Han följer flera streamers på youtube och får idéer till olika Roblox-spel och vad han kan crafta eller bygga i Minecraft.

Vi brukar köra Minecraft tillsammans och det är löjligt vad en 7-åring kan göra i Minecraft som man inte ens hade kunnat drömma om när man själv var så liten.

Vill du ha koll på vad tusan dina barn pratar om när ni käkar middag hemma? Kolla in den här listan. Kan tillägga att jag som leker vuxen har tittat på något klipp av varje men absolut inte lika mycket som min son gör.

Jag har mest tittat för att ha koll på att han inte tittar på något olämpligt.

Här kommer en lista på streamers för barn du ska ha koll på för att hänga med i snacket.

Tomu

Tomu spelar till största delen Roblox men endel Minecraft också. Tomu och Yumi är tillsammans och är många gånger i samma youtube-videos och kör samma Roblox-spel.

Han och Yumi säger själva att de vill att man ska titta på ett klipp och känna sig glad när man går därifrån. Och att de vill sprida glädje på internet. Det är verkligen något jag tycker de lyckas med. Jämfört med många andra streamers tycker jag verkligen att Tomu och Yumi vet att de riktar sig mot yngre barn och har anpassat språket därefter.

Jag hittade att det går att köpa en hälsning från Tomu och det kommer garanterat bli en present till sonen på hans födelsedag.

Han kommer bli helt överlycklig. Jag tittade på några hälsningar som han hade gjort och de var riktigt bra.

Länk till Tomus Youtube
https://www.youtube.com/c/Tomuu/featured

Yumi

Yumi spelar massor av Roblox ,ett av mina favoritspel Sims 4 och har en livsstilskanal som hon också driver.

Livsstilskanalen är verkligen allt mellan himmel och jord. Från att äta regnbågsfärgad mat i 24h till att hon låter henner hund välja kläder. Yumi och Tomu har bott i Japan där de la upp klipp på deras liv och började bli populära.

Säger samma som jag skrev om Tomu, både Tomu och Yumi vill verkligen att de som tittar ska bli glada och få de som tittar att känna som att man är deras kompis.

Båda känns väldigt genuina och genomsnälla.

Länk till Yumi Gaming Youtube
https://www.youtube.com/channel/UChxDNtQyC9MLreW5oIU7JlA

Kapten Emil

Kapten Emil är en av Tomus kompisar och de brukar spela mycket Roblox tillsammans. Andra spel som Kapten Emil spelar är Fortnite (som är superpopulärt bland kidsen) , Minecraft, CS:GO och The forest.

Han tycker verkligen om att spela och prata med de som tittar.

Det känns som när man var liten och satt och kollade när polaren spelade och vi pratade på om spelet.

Länk till Kapten Emils Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCBC32XjaIaCf8b4CeRU0k1w

Duno

Vår son kollade förut massor på Duno som spelar Roblox och Minecraft. Han har både en Youtubekanal, Twitch och Instagram och är väldigt aktiv.

Han kommer från en annan streaming-grupp som heter Kamraterna som består av Duno, Ambo och Olof.

Duno har mycket interaktion med sina följare och kör bland annat på wall of fame som min son vart helt hyper när han hamna på.

Länk till Dunos Youtube
https://www.youtube.com/channel/UCfHuqG9nRASMtGs4bUQn9Mw

Jelly

Jelly är en annan som spelar massa Roblox, GTA och det superpopulära spelet Among Us. Han kör också Fortnite, reaktionsvideos och Minecraft. Min son kan inte prata engelska som den här snubben gö,r men det verkar inte göra så mycket.

Den inlevelsen och hur videos är klippta gör att min son tycker det är superbra i alla fall. Det är ofta han, Crainer och Slogo som spelar tillsammans.

Han säger själv att han är en barnvänlig youtuber och det håller jag med om. Även om min son inte förstår engelska helt än så har jag inga problem att han sitter och kollar på Jelly.

Jellys YouTube-kanal och innehåll är generellt inriktat mot en yngre publik, inklusive barn och tonåringar. Många av hans videos innehåller humor, skämt och reaktioner som ofta tilltalar barn i åldrarna 8 till 15 år. Hans färgstarka personlighet och energiska sätt att interagera med spel och tittare kan vara underhållande och engagerande för denna åldersgrupp.

Det är dock viktigt att notera att Jelly tidigare har skapat innehåll som kan vara mer mogna eller innehålla språk som kanske inte är lämpligt för de yngsta tittarna. Under senare år har han dock strävat efter att göra sitt innehåll mer familjevänligt och undvika kontroversiella ämnen.

Länk till Jellys Youtube
https://www.youtube.com/user/JellyYT

Att bli en streamer

Om du, ditt barn, din mamma eller någon annan är sugen på att börja streama själv så kolla in den här guiden för att komma igång. Allt du behöver är en kamera/mobil, en dator och en mikrofon.