Bästa konsolspel för att spela med familjen – Njut av kvalitetstid tillsammans med dessa fantastiska spel

Våra inlägg kan innehålla annons & affiliatelänkar. Läs mer längst ner på sidan

Finns det något roligare att vinna mot sin 8-åring i Mario Kart? Jag har då aldrig spelat ”snällt” mot min son, och det är ju knappt någon idé heller, för herreminje vad han är helt överlägsen numera. Man har ju inte en chans. Det finns en mängd olika spel som är lämpliga för alla åldrar och smaker, vilket gör det enkelt att hitta något som hela familjen kan njuta av. Här är en lista över några av de bästa konsolspelen för att spela med familjen, oavsett om ni är ute efter en intensiv tävling eller en avkopplande stund tillsammans.

1. Mario Kart 8 Deluxe (Nintendo Switch) Mario Kart 8 Deluxe är ett klassiskt racingspel där spelarna tävlar mot varandra i en rad färgglada och fantasifulla banor. Med en mängd olika karaktärer att välja mellan och massor av roliga power-ups att använda under loppen, är detta spel både underhållande och lätt att lära sig för spelare i alla åldrar.

2. Overcooked! 2 (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, PC) Overcooked! 2 är ett hektiskt och samarbetsinriktat matlagningsspel där spelarna måste samarbeta för att förbereda och servera en rad olika rätter under tidspress. Spelet är fyllt med humor och charm, och dess utmanande gameplay uppmuntrar kommunikation och teamwork mellan familjemedlemmarna.

3. Just Dance (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, Stadia) Just Dance är ett energifyllt dansspel som låter spelarna följa med på skärmen för att utföra olika dansrutiner till populära låtar. Med en stor variation av låtar och dansrutiner att välja mellan är Just Dance ett roligt och aktivt spel som hela familjen kan delta i.

4. LEGO-spelserien (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, PC) LEGO-spelserien erbjuder en mängd olika äventyrsspel baserade på populära filmer och franchiser, såsom LEGO Star Wars, LEGO Harry Potter och LEGO Marvel Super Heroes. Dessa spel kombinerar humor, action och kreativitet, och erbjuder en spelupplevelse som är både engagerande och familjevänlig.

5. Rayman Legends (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, PC, Stadia) Rayman Legends är ett färgstarkt och fantasifullt plattformsspel där spelarna samarbetar för att navigera genom en rad utmanande och kreativa banor. Med dess vackra grafik och lättillgängliga gameplay är Rayman Legends ett utmärkt val för familjer som vill ha ett äventyr att dela tillsammans.

6. LittleBigPlanet 3 (PlayStation) LittleBigPlanet 3 är ett unikt och kreativt plattformsspel där spelarna kan skapa och dela sina egna nivåer och utmaningar. Spelet uppmuntrar kreativitet och samarbete, vilket gör det till ett perfekt familjespel där alla kan bidra med sina idéer och skapa något unikt tillsammans.

7. Super Smash Bros. Ultimate (Nintendo Switch) Super Smash Bros. Ultimate är ett actionfyllt kampspel där upp till åtta spelare kan tävla mot varandra med sina favoritkaraktärer från olika spelserier. Med en stor variation av karaktärer, scenarier och objekt är Super Smash Bros. Ultimate ett roligt och spännande spel som hela familjen kan delta i och njuta av.

8. Minecraft (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, PC, Mobile) Minecraft är ett sandlådespel där spelare kan bygga och utforska en värld skapad av block. Det är en utmärkt plattform för familjer att samarbeta och skapa egna projekt, oavsett om det handlar om att bygga ett enormt slott, skapa en fungerande stad eller överleva tillsammans i spelets ”Survival Mode”. Minecraft erbjuder obegränsade möjligheter för kreativitet och samarbete, vilket gör det till ett utmärkt val för familjespel.

9. Rocket League (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch, PC) Rocket League är ett fotbollsspel med en unik twist – istället för att spela som människor, styr spelarna snabba och kraftfulla bilar som försöker skjuta en stor boll in i motståndarens mål. Detta spel kombinerar fotbollens spänning med högoktanig bilaction, vilket gör det till ett fartfyllt och underhållande spel som hela familjen kan njuta av.

10. Trivial Pursuit Live! (PlayStation, Xbox, Nintendo Switch) Trivial Pursuit Live! är en digital version av det klassiska frågesportspelet där familjemedlemmarna kan tävla mot varandra för att svara på frågor inom en rad olika kategorier. Spelet erbjuder en mängd olika frågor och format, vilket gör det både utmanande och underhållande för spelare i alla åldrar.