Bästa spel för att förbättra minnet – Träna hjärnan och ha roligt på samma gång

Våra inlägg kan innehålla annons & affiliatelänkar. Läs mer längst ner på sidan

Ok jag är inte precis någon minnesmästare, det är snarare pinsamt på den nivån att jag glömmer bort vad mina kompisar heter i omgångar. Skulle jag däremot fått en 10a varje gång glömt bort någons namn, då hade jag vart miljonär! Men det börjar bli lite bättre, efter att jag bestämde mig för att jag inte vill vara sämst på att komma ihåg saker. Att förbättra minnet är viktigt för att hålla hjärnan frisk och i form, och spela spel kan vara ett roligt och effektivt sätt att göra det. Här är min favoirtlista över några av de bästa spelen för att träna minnet, hjälpa dig att utveckla dina kognitiva färdigheter och samtidigt ha kul på vägen! Tips tips tips är att Portal 2 kan spelas med en kompis, superkul!

1. Brain Age-serien (Nintendo DS, 3DS, Switch) Brain Age är en populär serie spel som är utformade för att träna din hjärna och förbättra ditt minne genom en rad olika övningar och utmaningar. Spelet inkluderar minnesövningar, problemlösning och logiska pussel som hjälper till att hålla hjärnan aktiv och engagerad.

2. Lumosity (Webb, iOS, Android) Lumosity är en app och webbplats som erbjuder en mängd olika spel och övningar som är utformade för att träna minnet och kognitiva färdigheter. Genom att spela dessa spel regelbundet kan du förbättra ditt minne, uppmärksamhet och problemlösningsförmåga.

3. Monument Valley (iOS, Android) Monument Valley är ett vackert och meditativt pusselspel där spelaren måste navigera genom en rad olika nivåer och miljöer genom att manipulera arkitekturen och lösa optiska illusioner. Spelet kräver att spelaren kommer ihåg tidigare nivåer och använder sitt minne för att lösa komplexa pussel.

4. Memory (Kortspel, Webb, Appar) Memory, även känd som Concentration, är ett klassiskt kortspel där spelare vänder över två kort i taget och försöker hitta matchande par. Detta spel är utmärkt för att träna ditt minne och koncentration och finns i många varianter både online och som appar för mobila enheter.

5. Portal 2 (PlayStation, Xbox, PC) Portal 2 är ett förstapersonspusselspel där spelaren måste använda en portalgenerator för att navigera genom en rad olika nivåer och utmaningar. Spelet kräver att spelaren använder sitt minne och logiska tänkande för att lösa pussel och komma framåt i spelet.

6. Tetris (Nintendo, PlayStation, Xbox, PC, Mobile) Tetris är ett ikoniskt pusselspel där spelaren måste passa fallande block av olika former för att fylla rader och få poäng. Att spela Tetris regelbundet kan förbättra ditt minne och rumsliga medvetenhet, samt öka din koncentration och uppmärksamhet.

7. Dual N-Back (Webb, iOS, Android) Dual N-Back är ett minnesspel som används inom kognitiv forskning för att träna arbetsminnet och öka fluid intelligens. Spelet involverar

att hålla koll på en sekvens av visuella och auditiva stimuli och att identifiera när ett visst stimulus upprepas efter en viss tidsfördröjning (t.ex. två steg tillbaka). Genom att regelbundet spela Dual N-Back kan du förbättra ditt arbetsminne och kognitiva färdigheter.

8. The Witness (PlayStation, Xbox, PC, iOS) The Witness är ett förstapersonspusselspel som utspelar sig på en mystisk ö full av roliga och utmanande pussel. Spelet kräver att spelaren utforskar ön och använder sitt minne och logiska tänkande för att lösa pussel och avslöja öns hemligheter. The Witness tränar ditt minne genom att tvinga dig att komma ihåg detaljer om din omgivning och tidigare lösningar.

9. Chess (Schack) (Webb, PC, Mobile, Fysiska brädspel) Schack är ett klassiskt brädspel som utmanar både ditt minne och dina strategiska tänkande färdigheter. Genom att lära dig och öva schacköppningar, taktiker och strategier, tränar du ditt minne samtidigt som du förbättrar din förmåga att tänka flera steg framåt.

10. Sudoku (Webb, PC, Mobile, Tidningar) Sudoku är ett populärt pusselspel där spelaren måste fylla i ett rutnät med siffror så att varje rad, kolumn och region innehåller alla siffror från 1 till 9. Sudoku tränar ditt minne genom att kräva att du kommer ihåg vilka siffror som redan finns på plats och vilka som saknas, vilket förbättrar din uppmärksamhet och logiska tänkande.