Tvätta musmattan på bästa sätt


Våra inlägg kan innehålla annons & affiliatelänkar. Läs mer längst ner på sidan

Tvätta musmattan på bästa sätt

Har du spillt ner din musmatta och den behöver rengöras, välkommen till klubben.

Jag är duktig på att spilla vätskor som blir kladdiga på mitt gamingbord. Kanske är min superhjälteförmåga. Är man duktig på att spilla måste man bli duktig på att städa också om man inte vill sitta med en kladdig yta och känna lukten av gammal ingrodd cola i musmattan.

Nej tack säger jag. Har du aldrig rengjort din musmatta är det dags. Det är väldigt enkelt och du kommer inte precis ångra att du har ett för rent gamingbord eller hur?

Tänk på att ifall din musmatta börjar falla isär i bitar är det bättre att satsa på en ny gaming musmatta än att bara rengöra den, det lönar sig i längden.

Vad du än gör tvätta INTE musmattan i tvättmaskin, det sliter enormt på den och tvättar du för varmt kan du nog räkna ut vad som händer. Jag har gjort en enkel guide i 6 steg som visar hur du rengör din musmatta på bästa sätt.

Steg 1

Det första du måste veta är vilket material din musmatta är gjord av. Vanligast är musmatta som är gjord av något textilmaterial med mjuk kärna och yta av plast eller vävt tyg.

Steg 2

Om ytan är av tyg använd ett milt rengöringsmedel som schampo. Det är ett milt rengöringsmedel som är skonsamt mot de flesta tyger och på huden, plus att du redan har det hemma.

Steg 3

Gnugga försiktigt med en fuktig tvättlapp eller trasa och lite schampo

Har du en musmatta med massa färger pröva att först bara rengöra med varmt vatten innan du tar något rengöringsmedel eftersom rengöringsmedel kan få färgerna att blekna.

Steg 4

Skölj av allt rengöringsmedel under kranen i ljummet vatten

Steg 5

Torka utsidan av musmattan försiktigt genom att dutta med en torr handduk

Steg 6

Låt musmattan torka helt igenom innan du lägger tillbaka den på ditt gamingbord. Antingen hänger du upp den för att torka eller helt plant på en handduk.

Behöver du en ny musmatta?

Håller din musmatta på att gå sönder i småbitar eller vill du uppgradera dig till en fetare och bättre musmatta?

Här hittar du massa göttiga musmattor

Klicka här

En av mina favoriter är helt klart den här, Den ligger som ett smäck på gamingbordet och är snygg!

http://www.kjell.com/se/produkter/dator/datormus/musmattor/gaming-musmattor/asus-rog-sheath-musmatta-p62070

FAQ

Kan jag tvätta min musmatta i tvättmaskinen? Svar: Nej, det är inte rekommenderat att tvätta din musmatta i tvättmaskinen eftersom det kan slita på materialet och påverka dess kvalitet.

Vilket rengöringsmedel ska jag använda för att tvätta min musmatta? Svar: Om din musmatta är tillverkad av tyg, använd ett milt rengöringsmedel som schampo. Det är skonsamt mot tyget och kommer att ge ett bra resultat.

Kan jag använda varmt vatten för att tvätta min musmatta? Svar: Ja, du kan använda ljummet vatten för att rengöra din musmatta, men undvik att använda för varmt vatten eftersom det kan påverka materialet och färgerna.

Hur torkar jag min musmatta efter rengöring? Svar: Efter att du har sköljt bort rengöringsmedlet, torka försiktigt av musmattan med en torr handduk. Låt den sedan torka helt innan du placerar den tillbaka på ditt gamingbord.

Kan jag använda rengöringsprodukter som bleker eller innehåller starka kemikalier? Svar: Det är bäst att undvika användning av rengöringsprodukter som innehåller blekmedel eller starka kemikalier eftersom de kan påverka färgerna och materialet på din musmatta negativt.

Vad ska jag göra om min musmatta börjar falla isär? Svar: Om din musmatta börjar gå sönder och smula sönder, kan det vara dags att överväga att köpa en ny musmatta istället för att bara försöka rengöra den.

Hur ofta bör jag tvätta min musmatta? Svar: Det beror på hur mycket du använder din musmatta. Generellt sett kan du tvätta den varje månad eller när du märker att den börjar bli smutsig eller klibbig.

Kan jag hänga upp min musmatta för att torka? Svar: Ja, du kan hänga upp din musmatta för att torka eller lägga den plant på en handduk. Se till att den torkar helt innan du använder den igen.

Vad ska jag göra om min musmatta har flera färger? Svar: Om din musmatta har flera färger, överväg att först rengöra den med varmt vatten innan du använder rengöringsmedel för att undvika att färgerna bleknar.

Kan jag använda en borste eller skrubb för att rengöra min musmatta? Svar: Det är bäst att undvika att använda en borste eller skrubb för att rengöra din musmatta eftersom det kan skada materialet. Använd istället en mjuk trasa eller tvättlapp för att försiktigt rengöra ytan.