Tvätta musmattan på bästa sätt


Våra inlägg kan innehålla annons & affiliatelänkar. Läs mer längst ner på sidan

Tvätta musmattan på bästa sätt

Har du spillt ner din musmatta och den behöver rengöras, välkommen till klubben.

Jag är duktig på att spilla vätskor som blir kladdiga på mitt gamingbord. Kanske är min superhjälteförmåga. Är man duktig på att spilla måste man bli duktig på att städa också om man inte vill sitta med en kladdig yta och känna lukten av gammal ingrodd cola i musmattan. 

Nej tack säger jag. Har du aldrig rengjort din musmatta är det dags. Det är väldigt enkelt och du kommer inte precis ångra att du har ett för rent gamingbord eller hur?

Tänk på att ifall din musmatta börjar falla isär i bitar är det bättre att satsa på en ny gaming musmatta än att bara rengöra den, det lönar sig i längden. 

Vad du än gör tvätta INTE musmattan i tvättmaskin, det sliter enormt på den och tvättar du för varmt kan du nog räkna ut vad som händer. Jag har gjort en enkel guide i 6 steg som visar hur du rengör din musmatta på bästa sätt.

Steg

 

 

1

Det första du måste veta är vilket material din musmatta är gjord av. Vanligast är musmatta som är gjord av något textilmaterial med mjuk kärna och yta av plast eller vävt tyg.

 

 

2

Om ytan är av tyg använd ett milt rengöringsmedel som schampo. Det är ett milt rengöringsmedel som är skonsamt mot de flesta tyger och på huden, plus att du redan har det hemma.

 

 

3

Gnugga försiktigt med en fuktig tvättlapp eller trasa och lite schampo

Har du en musmatta med massa färger pröva att först bara rengöra med varmt vatten innan du tar något rengöringsmedel eftersom rengöringsmedel kan få färgerna att blekna. 

 

 

4

Skölj av allt rengöringsmedel under kranen i ljummet vatten

 

 

5

Torka utsidan av musmattan försiktigt genom att dutta med en torr handduk

 

 

6

Låt musmattan torka helt igenom innan du lägger tillbaka den på ditt gamingbord. Antingen hänger du upp den för att torka eller helt plant på en handduk.

Behöver du en ny musmatta?

Håller din musmatta på att gå sönder i småbitar eller vill du uppgradera dig till en fetare och bättre musmatta?


Klicka här