Bästa eSport-akademierna i Sverige – Din väg till att bli en professionell gamer

Våra inlägg kan innehålla annons & affiliatelänkar. Läs mer längst ner på sidan

Sverige har länge varit en framstående nation inom eSport och har producerat några av världens mest framgångsrika spelare och lag. Om du drömmer om att bli en professionell gamer kan det vara värt att överväga att gå med i en eSport-akademi för att förbättra dina färdigheter och öka dina chanser att bli upptäckt. I det här blogginlägget presenterar vi några av de bästa eSport-akademierna i Sverige som kan hjälpa dig att nå dina mål.

1. Inferno Online – Stockholm Inferno Online är Skandinaviens största gamingcenter och erbjuder en eSport-akademi för ungdomar mellan 12 och 18 år. Med en professionell miljö och toppmoderna faciliteter erbjuder Inferno Online träning inom populära eSport-spel som CS:GO, League of Legends och Dota 2. Här får du chansen att träna med andra talangfulla spelare och lära dig av erfarna tränare som kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och strategier.

2. Chalmers eSport-akademi – Göteborg Chalmers eSport-akademi är en del av Chalmers tekniska högskola och erbjuder ett unikt program för studenter som vill kombinera sina akademiska studier med eSport-träning. Akademin ger dig möjlighet att träna inom populära eSport-spel som CS:GO, Overwatch och League of Legends, samtidigt som du får tillgång till Chalmers stora nätverk av företag och organisationer inom gaming- och eSport-sektorn.

3. Futuregames eSport-akademi – Stockholm Futuregames eSport-akademi är en del av Futuregames, en av Sveriges ledande spelutbildningar. Akademin erbjuder eSport-träning på både grundläggande och avancerad nivå, med fokus på att förbättra individuella färdigheter, lagarbete och kommunikation. Futuregames eSport-akademi har ett nära samarbete med några av Sveriges största eSport-organisationer, vilket ger eleverna möjlighet att knyta kontakter och öka sina chanser att bli upptäckt.

4. Campus i12 eSport-akademi – Eksjö Campus i12 eSport-akademi är en del av Eksjö gymnasium och erbjuder eSport-träning för både gymnasieelever och vuxna studenter. Akademin erbjuder träning inom flera populära eSport-spel, inklusive CS:GO, Fortnite och League of Legends. Campus i12:s eSport-akademi har moderna faciliteter och engagerade tränare som hjälper dig att utveckla dina färdigheter och bli en bättre gamer.